FESTİVAL TANITIMI

Kukla Festivali Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları’nın Konser Salonu’nda gerçekleştirilir.

Her yıl yapılan bu büyük etkinlik, Nisan ayında iki gün boyunca sürer. Türkiye'deki okullardan gelen katılımcıların yanı sıra yabancı ülkelerden gelen Fransızca bilen katılımcıları da aramızda görmek istiyoruz.

Fransız dilini kullanma fırsatı olan bu festival aynı zamanda bir buluşma ve paylaşım yeridir.

Ankara’daki Festival günleri süresince, festival katılımcılarına birden fazla etkinlik sunulur:

• Tiyatro ifade ve yaratıcılık atölyeleri,
  • Ankara gezisi (Özellikle Anıtkabir, Anadolu Medeniyetleri Müzesi,1. ve 2. Türkiye Büyük Millet Meclisi)
  • Konserler, dans gösterileri
  • İpli kukla, el kuklası
  • Canlanan, hareket eden kukla
  • Kukla gösterisi, kuklacı, kukla tiyatrosu
  • Kuklalar böyle yapıyor
  • Kukla oynatmak
  • Kukla canlandırmak
  • Çocuğu kukla gösterisine götürmek
  • Birinin kuklası olmak
  • Kukla olmak
  • Birini kuklası yapmak
  • Kuklalarla oynamak
  • Birini kukla olarak kullanmak
  • Kuklanın iplerini çekmek

3. Frankofon Kukla Festivalimizi size duyurmaktan çok mutluyuz ve çok gurur duyuyoruz.

Bu yıl da Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları Fransızca tiyatro buluşması ve paylaşımlar için kapılarını iki gün boyunca Frankofon okulların öğrencilerine açacak.

Neşeli, mutlu ve tiyatro dolu birkaç günü paylaşmak için sizleri 07-08 Nisan 2017 tarihlerinde şehrimizde ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.