FESTİVAL PROGRAMI

Geliş:

Ankara’ya gelişlerinden itibaren konuklarımızı havaalanında, otogarda ya da tren garında karşılamaktayız. Ankara’dan ayrılacakları zaman da aynı şekilde özel bir araçla konuklarımıza yardımcı olmaktayız.

Gösteriler, provalar ve atölyeler

Gösteriler Festivalin 2. Günü (cumartesi) öğleden sonra sahnelenir. Bir oyunun süresi en fazla otuz dakika olmalıdır.
Gösteriden önce her grubun sahnede bir prova yapma imkanı olacaktır. Okulumuz ayrıca gösteriniz için gerekli olan temel aksesuarları size sağlayacaktır.
Festival günleri profesyonel atölye çalışmaları ile renklenecektir.

Yemekler

Festival boyunca her grup öğlen yemeklerini okulumuzda yiyecektir ve öğretmenler için akşam yemekleri düzenlenir. Geziler sırasında yenilen yemekler ve tüketilen diğer yiyecekler katılımcılara aittir.

Boş zaman etkinlikleri ve geziler (Ankara dışından gelecek olan grupların sorumlu öğretmenleri için hazırlamış olduğumuz önerileri de lütfen okuyunuz)

• Festivalimiz Anıtkabir’de gerçekleştirilen resmi törenle açılır. Tören sonrasında konuklarımız Anıtkabir müzesini ziyaret edebilirler.
  • Gezi ve okul dışı etkinlikler sırasında, okulumuz grupların ve sorumlu öğretmenlerinin ulaşımını sağlar.
  • Okulumuz yerleşkesi içerisinde farklı etkinlikler de sunulur. (Özellikle de oyunlar ve spor yarışmaları)

Sorumluluklarımız

Okulumuz, festival katılımcılarından okul sınırları içerisinde ve düzenlediği geziler sırasında sorumludur. Bununla birlikte, öğrenciler festival süresince kendi öğretmenlerinin sorumluluğu ve otoritesi altındadır. Sorumlu öğretmenlerin öğrencilerine geziler ve gösteriler süresince eşlik etmeleri beklenmektedir.

Diğer taraftan, aile yanında misafir edilen katılımcılar ev sahiplerinin sorumluluğu ve otoritesi altındadırlar. Dolayısıyla misafirlerimizin onların kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatırız.