FRC NEDİR?
  • FIRST (Foundation ForInspirationand Recognition of ScienceandTechnology) organizasyonu bilim ve teknoloji alanlarında öğrencileri geliştirmek ve geleceğin mühendislerini yetiştirmek amacıyla Dean Kamen tarafıdan 1989 yılında Amerika Birleşik Devletleri’ nde kurulmuştur. FIRST Robotik Yarışması ilk defa 1992 yılında Manchester Memorial Lisesi spor salonunda gerçekleştirilmiştir.
FRC’ NİN AMAÇLARI
  • "FIRST RoboticsCompetition" "Zeka için spor" cümlesiyle ortaya çıkan, yarışma heyecanı ile bilim ve teknolojiyi birleştiren uluslararası bir robot geliştirme uygulamasıdır. Bu yarışma belirli kurallar, kısıtlı kaynak ve limitler dahilinde,öğrenci gruplarının kaynaklarını birleştirme, bir takım kurma ve sonucunda bir alan üzerinde rakipleriyle birlikte yarışacakları bir robot programı geliştirmelerini amaçlar. 14-18 yaş öğrencilerinin gerçek bir mühendislik tecrübesine erişmelerini sağlar.
  • Teknolojik gelişmeler, yazılım ve özgün tasarım konularının giderek önem kazandığı bir dünyada, bilim ve teknoloji konusunda iyi yetişmiş ve tüm dünyadaki yaşıtlarıyla iletişim kurabilen bir neslin, önce kendisine-ailesine dolayısıyla da ülkemize önemli geri dönüşleri olacağı inancıyla 14 – 18 yaş grubu gençleri, bu nitelikleri aşama kaydeden olumlu bir aktivite dahilinde(FRC-First RoboticsCompetition) keşfetme ve geliştirme konusunda yüreklendirmek, onların öğrenmelerine, gelecekte ise bilim ve teknoloji konusunda olumlu bir yaklaşım geliştirmelerini ve ABD üniversitelerindeki burs olanaklarından yararlanmalarını hedeflemekteyiz.
  • Robot çalışmaları, zaman zaman alan uzmanı mühendisler ile takım öğrencilerin bir araya gelerek bir ekip oluşturmasına, bilgi paylaşımlarının gerçekleştirilmesini ve gençlerin gelecekteki mesleklerini şekillendirmesini sağlamaktadır.
  • Çalışma sonucunda öğrenciler
    • Gerçek profesyonellerden eğitim alacak,
    • Kendi tasarımları olan bir robotu geliştirip, yarıştıracak
    • Kompleks yazılım ve donanımları öğrenip, kullanabilecek
    • Okulumuzun ve sponsorlarımızın adını ulusal ve uluslararası platformlarda duyuracak,
    • Yarışma sonucunda dünya şampiyonasında kendilerine bir yer edineceklerdir.
FRC’ YE KATILIM
  • FIRST organizasyonu kapsamında gerçekleştirilen robot uygulamaları tüm dünyadaki öğrencilerin seviyelerine uygun gelişmelerini temel aldığı için bazı sınırlılıkları içermektedir.
  • Oyunun detayları ocak ayında yayınlanmaya başlar ve takımlara kit parçaları ulaştıktan sonra, oyunun görevleri gerçekleştirecek bir robotun yapımı için altı hafta süre verilir. Robot tamamlandıktan sonra kargo ile yarışma merkezine gönderilir. Takımlar ise mart ayı içerisinde FIRST yarışmalarına katılırlar. Eylül ve ocak ayları arasında takım üyelerinin gelişim eğitimleri gerçekleştirilir.
ÖDÜLLER

2011-2012 Sezonunda çalışmalar yapan okulumuz FRC AnatolianEaglebots 3390 Robot Takımı mentor Müfit ALKAYA ile birlikte 21-24 Mart 2012 tarihleri arasında Seatlle bölgesinde katılmış olduğu yarışmalarda yarı finallere kadar yükselmiş ve 50 takım içerisinde toplam 10 adet kupadan ikisini alarak, "Yaratıcılık" ile "Web site" kupalarını kazanmıştır.