CERN Liseler İçin Demet Hattı Yarışması

CERN (Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire ) tarafından düzenlenen Beam line for schools ( Liseler için demet hattı) yarışmasında, 63 ülkeden 379 takım içerisinde, okul takımımız TFL, en başarılı 27 deney önerisinden oluşan kısa listeye girerek finale kaldı.

Bu yarışmada, lise öğrencilerinden oluşan takımlardan parçacık fiziği ile ilgili belirtilen kriterlere uygun bir deney önerisi ve tanıtım videosu hazırlamaları beklendi.
Fizik öğretmenlerimiz Elif ÖZCAN ve Esin GÖÇOĞLU çalışan takımımız, müon parçacıkları ile depreme dayanıklı bina analizi öneren bir deney tasarladı. Beton bloktan geçirilen müon parçacıklarının fiziksel davranışlarındaki değişimi ölçerek, beton bloğun deprem dayanıklılığını belirlemeyi hedefledi.

Öğrencilerimiz, Ekin AKMAN, Deniz Suna ATLI, Orkun AYDINCILAR, Nehir ÖZCAN, Eylül SANGU, Yağmur VARDI, Arzu YAZICIOĞLU, Mustafa Batu TURGUT, Janbek Çağan KARADAŞ, Deniz ÖNDEŞ, Can OKAN, Artun HAZER ve Doruk ÖZEMRE’yi bizi gururlandıran başarılarından dolayı kutluyoruz.