Meriç Ferhat Kişisel Resim Sergisi

9/C sınıfı öğrencilerinden Meriç Ferhat ilk kişisel resim sergisini okulumuzda açtı. Muhtesem resimlerinin ve bu sergisinin sanat hayatında güzel bir başlangıç yaratmasını diliyor, tebrik ediyoruz.

Küçüklüğümden beri severim karalamayı, çizmeyi. Zamanla bu, benim yaşamımın merkezindeki bir uğraşı oldu. Genelde insanlar, resim yapmayı bir rahatlama aracı olarak görürler. Çizim aracılığıyla rahatladıklarını, zihinlerini boşalttıklarını söyleyen birçok kişiye rastlayabiliriz.Benim için resim, her zaman bir rahatlama sağlamaz, hatta çoğunlukla bir hesaplaşma alanıdır.Resim tekniğiyle, çizimle kendimle hesaplaştığım bir alandır.Bu nedenle, resim yaparken birçok zaman sinirlenip, kâğıdı yırtarak bir mutsuzluk yaşarım. Çünkü resim yapmak benim için bir hobi değil, insanlık değerimi oluşturan ve bunu korumamı sağlayan bir araçtır.

Sergideki eserler, henüz gelişimimin sürdüğünün birer göstergesidir.Bu eserlerin benim bilinç altımın yansıması değil, tarzımı oluşturmak için bilinçli çabamın ürünü olduğu düşünülmelidir.