PHILIPPE BAUDELOCQUE

PHILIPPE BAUDELOCQUE 1

Biyolojik çeşitlilik konusunda çalışmalar yapan Fresk sanatçısı PHILIPPE BAUDELOCQUE 07 Mayıs 2024 tarihinde öğrencilerimizle atölye çalışması gerçekleştirdi. Lise binamızın girişinde bulunan duvara yaptığı eserle okulumuzun atmosferine kattığı güzellik için teşekkür ederiz.

PHILIPPE BAUDELOCQUE Kimdir ?

Philippe Baudelocque, 1974 yılında Fransa’nın Yerres bölgesinde doğdu. “Hayvan ressamı” bir baba ve müzisyen bir aile tarafından yetiştirilen sanatçı, sanat sahnesine ilk adımlarını 1980’lerin sonunda yaptığı grafitilerle attı. Sanata ve resmin anıtsallığına olan tutkusu, sanatı ve çevreyi buluşturma arzusu daha sonra da devam etti.

2002 yılında Paris’teki École Nationale Supérieure des Arts Décoratifs’ten mezun olan Baudelocque’un eserleri, Drawing Now çağdaş çizim fuarında (2014), Museum of Modern Art MACRO’da (Roma) sergilendi ve Museum of Natural History Orléans’ın ve Centre Pompidou koleksiyonlarına katıldı. 2022’de “Palais de Tokyo”daki “Lasco Projesi”nde yer aldı.

Philippe Baudelocque, 2009’da Paris’te siyaha boyanmış bir sokak duvarında beyaz tebeşir kullanarak “Kozmik Hayvanlar” serisini yarattı. Yalınlığı ve detaylara verdiği önem, benzer şeyleri deneyen diğer sanatçılardan onu ayıran iki şey oldu.  Philippe, bizi hayvan anatomisinde bir yolculuğa çıkarıyor ve hücreleri şiirsel bir derse dönüştürüyor. Aynı duvarda yirmiden fazla eserle serüvenini 2014 yılına kadar devam ettirdi.