Siz sayın velilerimizden özen göstermenizi istediğimiz konuları aşağıda bulacaksınız. Bu konularda bize vereceğiniz destekle iş birliğimiz güçlenecektir.
OKUL&AİLE YÖNETİMİ İŞBİRLİĞİ
1. Çocuğunuzun sabah en geç saat 09.00’da sınıfında olmasını, okul servisini kullanmıyorsanız, akşam en geç 17.00’da okuldan alınmasını sağlayınız.
Çocuklarınızın okula geç gelmesi;
A- Çocuk açısından:
-
-
- Sınıfa girdiği anda öğretmeni ve arkadaşları ile paylaşım sağlayamamasına,
- Arkadaşlarının başladığı bir etkinliğe sonradan katılma zorluğu yaşamasına,
-
B- Arkadaşları açısından:
-
-
- Geç gelen her öğrenci, vaktinde gelen ve başladığı etkinliğe dikkatini yoğunlaştırmış öğrencilerin dikkatlerinin dağılmasına,
-
C- Öğretmen açısından:
-
-
- Yeni gelen her öğrenciyle sınıf düzeninin bozulmasına,
- Sınıftaki her çocuğu ayrı ayrı gözleyen ve onlara rehberlik yapan öğretmenin yeni gelen öğrenciyle ilgilenecek zaman bulmada sorun yaşamasına yol açmaktadır. Bu sorunların yaşanmaması için çocuğunuzun en geç saat 09.00’da okulda bulunması gerekmektedir.
-
2. Çocuğunuzda okul kavramının sağlıklı oluşması ve yerleşmesi için (resmî tatiller ve hastalık dışında) çocuğunuzun okula mutlaka gelmesini sağlayınız. Tatil programlarınızı okul tatillerini göz önüne alarak yapınız.
3. Herhangi bir hastalık durumunda: Çocuğun ateş, öksürük, burun akıntısı, solunum sıkıntısı, kusma ve ishal şikâyeti olması durumunda çocuğun kuruma getirilmemesi ve bu durumu okula bildirilmesi gerekmektedir.
-
-
- Hasta çocuğunuzun okulda kalması için lütfen ısrarcı olmayınız.
- Bulaşıcı bir hastalık nedeniyle okula gelemeyen öğrencimizi, doktorunuzdan alacağınız raporla okula gönderiniz.
-
4. Veli toplantılarına mutlaka katılınız.
5. Adres ve telefon değişikliklerinizi, en kısa sürede, dilekçeyle okula bildiriniz.
6. Çocuğunuzu sabah okula getirdiğinizde okul binasına girmeden o günkü nöbetçi öğretmene teslim ediniz.
7. Çocuğunuzun okuldan alınış biçiminde herhangi bir değişiklik varsa okulu bu konuda bilgilendiriniz, okula çocuğunuzla haber göndermeyiniz.
8. Çocuğunuzu okuldan sizin dışınızda alabilecek kişiler:
-
-
- Boşanmış ailelerde çocuğun velayetini alan kişi (ya da onun yazılı dilekçesi ile öteki ebeveyn),
- “Çocuğumu alabilir.” diye fotoğrafını vererek adını belirlediğiniz kişidir ( ya da kişiler / en fazla iki kişi). Bunun dışında bizi telefonla arayarak “Bugün çocuğumu …………….. alacaktır.” biçiminde bir istekte bulunmayınız. Gerginlik yaşanmaması ve çocuğunuzun güvenliği için bu konuya lütfen özen gösteriniz.
-
9. Çocuğunuza kolay giyilip çıkarılabilen rahat, askısız, kemersiz giysiler ve bağcıksız ayakkabılar giydiriniz.
10. Okulda;
-
-
- İki takım dış giysi,
- İki takım iç çamaşırı,
- İki çift çorap,
- Ayakkabı (Cırt cırtlı spor ayakkabı) (Kullanışlı olmadığı için okul içinde terlik ve bağcıklı ayakkabı giymeleri uygun görülmemektedir.)
- Su matarası
- Pijama (3yaş grubu için ) bulundurunuz.
-
Okula gönderdiğiniz her tür giysinin (iç ve dış) ve ayakkabının uygun bir yerine mutlaka çocuğunuzun adını soyadını yazınız. Okulda bulunan yedek giysileri, mevsim değişikliklerini göz önüne alarak değiştiriniz. Giysiler eve geldiğinde okula yedeklerini yollayınız.
-
-
- Çocuğunuzun okula takıyla (yüzük, küpe, kolye, bilezik vb.) gelmesine izin vermeyiniz.
- Çocuğunuzun akşamları zamanında (21.00–21.30) yatmasına özen gösteriniz.
- Sorularınız ve sorunlarınız için anaokulu yönetimini 284 81 05 – 284 04 68 no’lu telefonlardan çekinmeden arayabilirsiniz. Acil durumlar dışında, öğretmenlerimizle telefon görüşmelerinizi (eğitimin aksamaması açısından) 13.30–14.30 saatlerinde yapmaya özen gösteriniz.
- Sınıf ve branş öğretmenleriyle, belirlenen bireysel görüşme gün ve saatlerinde, randevu alarak görüşünüz.
- Öğrencilerin, okulu tanımasını ve okula uyumunu kolaylaştıracak, yaşanabilecek sorunları en aza indirebilmek için okulun açıldığı ilk hafta “ Okul Uyum Program‘ı uygulanacaktır;
-