KUKLA FESTİVALİ

FESTİVAL PROGRAMI

Ankara Özel Tevfik Fikret Okulları’nın 50. Kuruluş yıldönümünün kutlandığı 2014 – 2015 öğretim yılında ilki düzenlenen Kukla Festivali Nisan ayında gerçekleştirilmektedir.

10 – 12 yaş (5. Sınıf) öğrencilerinin öğretmenleri rehberliğinde kendi yaptıkları kuklaları ile sergileyecekleri Fransızca tiyatro oyunlarını izlemenin yansıra tiyatro, kukla yapımı ve farklı alanlarda Fransızca atölyelere de katılacaklardır.

Bu yıl 12, 13 Nisan 2023 tarihlerinde yedincisini düzenleyeceğimiz Kukla Festivalimizde Fransızca konuşan, Fransızca oyun hazırlayan tüm okullar davetlidir.

Neşeli, mutlu ve tiyatro dolu birkaç günü paylaşmak için sizleri 12 – 13 Nisan 2023 tarihlerinde şehrimizde ve okulumuzda ağırlamak için sabırsızlanıyoruz.

Tarihler ve Başvuru Şartları

TARİHLER

Festival tarihi: 12 -13 Nisan 2023
Tamamlamış dosyaların son kabul tarihi : 10.02.2023
Önemli not:

Lojistik nedenlerden dolayı, tamamlanmamış dosyalar dikkate alınamayacaktır. Aşağıdaki açıklamaları dikkatle okumanızı öneriyoruz. Her başvuru dosyası aşağıdaki öğeleri içermelidir:

• 2023 yılı festival başvuru formu (tamamen doldurulmuş olması gerekmektedir
  • Grubun provalar sırasında çekilmiş fotoğrafları
  • Başvuru dosyası sadece internet üzerinden bize ulaştırılacaktır.

Festival başvuru formunu buradan indirebilirsiniz. Takvime uymanızı rica ederiz. Yine de başvuru tarihini kaçırırsanız imkanlar dahilinde başvurunuzu değerlendirebilmemiz için en kısa sürede bizimle iletişime geçiniz.

Resim hakkı

Resim hakkı ile ilgili bu bireysel formu reşit öğrencilerinize, 18 yaşından küçük öğrencileriniz içinse formu velilerine veya kanuni temsilcilerine doldurtup imzalatınız ve geldiğiniz zaman bize teslim ediniz.

Adı ve Soyadı : Fatih ONAT
Okul : Ankara Özel Tevfik Fikret İlkokulu ve Ortaokulu
Adres : Mustafa Kemal Mahallesi. 2118.cadde. No:6 Ankara
Faks : 0312 219 62 02
GSM : 0505 672 44 05
E-mail : festivaldemarionnettes@tfo.k12.tr

FESTİVAL PROGRAMI

Geliş:

Ankara’ya gelişlerinden itibaren konuklarımızı havaalanında, otogarda ya
da tren garında karşılamaktayız. Ankara’dan ayrılacakları zaman da aynı
şekilde özel bir araçla konuklarımıza yardımcı olmaktayız.

Gösteriler, provalar ve atölyeler

Gösteriler Festivalin son günü öğleden sonra sahnelenir. Bir oyunun süresien fazla otuz dakika olmalıdır.
Gösteriden önce her grubun sahnede bir prova yapma imkanı olacaktır.
Okulumuz ayrıca gösteriniz için gerekli olan temel aksesuarları size
sağlayacaktır.
Festival günleri profesyonel atölye çalışmaları ile renklenecektir.

Yemekler

Festival boyunca her grup öğlen yemeklerini okulumuzda yiyecektir ve öğretmenler için akşam yemekleri düzenlenir. Geziler sırasında yenilen yemekler ve tüketilen diğer yiyecekler katılımcılara aittir.

Boş zaman etkinlikleri ve geziler

Festivalimiz Anıtkabir’de gerçekleştirilen resmi törenle açılır. Tören
sonrasında konuklarımız Anıtkabir müzesini ziyaret edebilirler.

• Gezi ve okul dışı etkinlikler sırasında, okulumuz grupların ve sorumlu öğretmenlerinin ulaşımını sağlar.
  • Okulumuz yerleşkesi içerisinde farklı etkinlikler de sunulur. (oyunlar, spor yarışmaları, atölyeler, vb)

Sorumluluklarımız

Okulumuz, festival katılımcılarından okul sınırları içerisinde ve düzenlediği geziler sırasında sorumludur. Bununla birlikte, öğrenciler festival süresince kendi öğretmenlerinin sorumluluğu ve otoritesi altındadır. Sorumlu öğretmenlerin öğrencilerine geziler ve gösteriler süresince eşlik etmeleri
beklenmektedir.

Diğer taraftan, aile yanında misafir edilen katılımcılar ev sahiplerinin sorumluluğu ve otoritesi altındadırlar. Dolayısıyla misafirlerimizin onların kurallarına uymaları gerektiğini hatırlatırız.

KUKLA FESTİVAL ARŞİVİ

Geçmiş yıllarda yapılan Kukla Festivali ile ilgili görsellere aşağıdan ulaşabilirsiniz.